





Osteoporosis: Essentials of Densitometry, Diagnosis & Management Location : An-Nan Hospital, Tainan, Taiwan Clinician Course Version: 2019 Date: Mar 30 & 31, 2019

Day One(Mar 30, 2019)

7:40-8:10 Registration

The officer and the		
General Session – Clinician and Technologist Courses Together (CCD+CDT)		
8:10 Introduction and Objectives of ISCD/IOF Co-joint Course— 20 mins [Wu CH]吳至行		
8:30 Overview of Osteoporosis – 50 mins [Wu CH]吳至行		
9:20 Basic Science of Bone Densitometry – 50 mins [Chiu NT]邱南津		
10:10 X-Ray Science, Radiation Safety & Quality Assurance— 50 mins [Changlai SP]張賴昇平 11:00 Break [10 mins] - Change Classroom Clinician and Technologist Courses Divide – Clinician Course		
11:10 Clinical Evaluation of Bone Health –50 mins [Chang PC]張伯群 12:00 LUNCH [50 mins]		
12:50 Use of Bone Densitometry for the Diagnosis of Osteoporosis— 60 mins [Cheng TT]鄭添財		
13:50 Fracture Risk Assessment- 50 mins[Chen CH]陳崇桓		
14:40 Monitoring Treatment of Osteoporosis- 50 mins [Chen CH] 陳崇桓		
15:30 [BREAK [30 mins]		
16:00 Clinical Management Part 1 & 2 & 3: – 12 mins [Lin GT]林高田 Non-Pharmacological, Estrogen & SERM Treatment		
Pharmacological Treatment Continued		
Further Pharmacological Treatment Considerations		
18:00 Clinician Course Ends of Day 1		
Day Two - Clinician Course (Mar 31, 2019)		

8:00-8:10) Check-in
8:10	Principles of DXA Scan Interpretation - 50 mins [Chang YF] 張尹凡
9:00	Principles of Reporting DXA Scans –50 mins [Wu CH]吳至行
9:50	Case for discussion- 50 mins [Wu CH]吳至行
10:40	Brunch [60 mins]
11:40	Clinician Certification Examination- 60 mins [Wu CH]吳至行
12:40	Clinician Course Ends of Day 2